Hírek

Milliók a legjobb felfedezésekre
A Debreceni Egyetemen keletkező kutatási eredmények piaci hasznosítását támogatja az intézmény Innovációs Alapjából, melyre idén először pályázhatnak technológiáikkal és találmányaikkal az egyetem kutatói. Akár tízmillió forintot is érhet egy jó ötlet.
A vírus és az ember
A tél egyik legaktuálisabb témájával, a vírusokokkal foglalkozott a Tudósiskola tehetséggondozó program új előadása. A Debreceni Egyetem rektorhelyettese, Tőzsér József kutatóként beszélt a terület legérdekesebb kérdéseiről a Kossuth Gyakorló gimnazistáinak.

Események

22 feb
A Tudományos Diákköri Tanács minden évben megrendezi konferenciáját, amelyen egészségtudományi és társadalomtudományi területekről érkeznek pályamunkák és előadók.
21 feb
„LTC, az alacsony hőmérsékletű sütés tudománya” címmel Prokisch József, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Állattudományi, Biotechnológiai és Természetvédelmi Intézetének docense tart előadást.
21 feb
„Ókortudomány a 21. században: ókortörténet, klasszika-filológia, régészet” címmel tart könyvbemutatóval egybekötött előadássorozatot a Debreceni Egyetem Történelmi Intézet Klasszika-filológiai és Ókortörténeti Tanszéke.
21 feb
Tudományos Diákköri Konferenciát rendez a Általános Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar, a Népegészségügyi Kar és az Egészségügyi Kar.