Egészségfejlesztés nem önálló Tanszék

Egészségfejlesztési Tanszék 2006-tól a Népegészségügyi Kar Megelőző Orvostani Intézetének nem önálló tanszéke, vezetője 2005-2015 között Dr. Kósa Karolina egyetemi tanár, munkatársa 2010 óta Dr. Bíró Éva adjunktus, illetve Pénzes Gabriella PhD hallgató. A Tanszék jelentős mértékben járult hozzá a népegészségügyi felügyelő, majd a népegészségügyi ellenőr alapképzési szakok, és a népegészségügyi, valamint egészségpszichológia mesterképzési szakok létesítéséhez. Az egészségfejlesztés területéhez kapcsolódó alap- és szakirányú tárgyak oktatását az alap- és a mesterképzésben jelenleg is a tanszék oktatói biztosítják, a népegészségügyi mesterszak egészségfejlesztés szakirányának felelőse a tanszék vezetője.  Az Egészségfejlesztési Tanszék megalakulása óta 2 doktori értekezés, 30 diplomamunka és 21 TDK-pályamunka elkészítésére került sor Dr. Kósa Karolina vezetésével, illetve 3 doktori hallgató képzése van folyamatban. A tanszék vezetője aktívan részt vesz az Egyetem működésében is, 3 egyetemi bizottság munkájában vesz részt, mint a Kar képviselője.

A tanszéki kutatások két nagy témakörbe sorolhatók. Az egyik témakört a hátrányos helyzetű, különösen a magyarországi roma népesség egészségi állapotával kapcsolatos témák képezik, a másik témakörbe a fiatalok egészségi állapotának, lelki egészségének vizsgálata és annak javítása tartozik.

Frissítés dátuma: 2017.11.28.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.