Kórházhigiéne és Infekciókontroll Tanszék

Munkatársak

 

Vezető: Dr. Orosi Piroska tanszékvezető egyetemi docens

Rövid bemutatás

A Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán, Magyarországon először létesült Kórházhigiéne és Infekciókontroll Tanszék. A Kórházhigiéne a Közegészségtan, majd a Megelőző Orvostan és Népegészségtan része alig negyven éves múltra tekint vissza. A Tanszék feladata a higiénés működési rend biztosítása a Klinikai Központ Klinikáin, valamint a kórházi fertőzések megelőzése.

Oktatás

A Kórházhigiéne és Infekciókontroll Tanszék részt vesz a Népegészségügyi Kar graduális és posztgraduális képzéseiben.

Kutatás
Magyarországon nincsenek valid adatok a kórházi fertőzésekre vonatkozóan. Feladatunk a nosocomiális surveillance működtetésével, egy Klinikai Központ szintű adatbázis létrehozása a kórházi fertőzésekről.

Elérhetőség

  • 4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98.
  • Postacím: 4012 Debrecen, Pf.: 11.
  • Telefon: 52/ 255 795
  • Fax: 52/ 255 801

Frissítés dátuma: 2019.02.13.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.