Intervenciós Epidemiológia Tanszék

Tanszékvezető: Dr. Nagy Attila Csaba, habilitált egyetemi docens

A Népegészségügyi Kar Intervenciós Epidemiológia Tanszékének feladatai két fő csoportra oszthatóak.

Az oktatási feladatok a szakmai előadások, szemináriumok és gyakorlatok tartását foglalják magukban a népegészségügyi ellenőr, dietetikus és gyógytornász alap- és mesterszakos hallgatók számára magyar és angol nyelven.

Az oktatás fontos eleme a hallgatók tudományos munkába történő bekapcsolódásának támogatása, tudományos tevékenységének koordinálása, mely magába foglalja a hallgatók részvételének elősegítését Tudományos Diákköri és egyéb hallgatói konferenciákon.

A Tanszék munkatársai aktívan részt vesznek a szakterületnek megfelelő tudományos kutatási és publikációs tevékenységben. A Tanszék tudományos munkájának és elért eredményeinek bemutatása hangsúlyos, mind hazai, mind nemzetközi konferenciákon, valamint releváns folyóiratokban, cikkek formájában.

A Tanszék tevékenységének szerves részét képezi a szakterületnek megfelelő oktatási segédanyagok elkészítése és folyamatos fejlesztése.

A kutatási feladataink során szerves együttműködésben dolgozunk a Debreceni Egyetem számos Klinikájával és Intézetével, valamint önálló Tanszéki kutatási feladatokat is ellátunk:

  • Vizsgálattervezés

    • Szakmai protokoll vizsgálat/tervezés
  • Vizsgálat kivitelezés
  • Statisztikai elemzések végzése
  • Klinikai adatbázisok feldolgozása

A kutatások leíró és elemző statisztikákat, valamint kísérleti vizsgálatokat foglalnak magukban, különös tekintettel az emberi egészséget egész életen át befolyásoló társadalmi, viselkedési és életmódbeli szempontokra. A vizsgálatok során számos adatforrást használ fel a Tanszék, beleértve az ad hoc felméréseket, a népesség-alapú nyilvántartásokat és a biológiai mintákat, különösen a molekuláris genetikai vizsgálati irányokban.

Munkatársak:

Dr. Nagy Attila Csaba, habilitált egyetemi docens, tanszékvezető

Szőllősi Gergő József, tanársegéd

Bata Róbert, tanársegéd

Nguyen Minh Chau, tudományos segédmunkatárs

Molnár Judit, ügyvivő-szakértő

Battamir Ulambayar, PhD hallgató

Frissítés dátuma: 2022.05.09.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.