Fizioterápiás Tanszék

Munkatársak Oktatás Tanszéki hírek

 

Tanszékvezető: Dr. Veres-Balajti Ilona egyetemi docens

Rövid bemutatás

  • A Debreceni Egyetemen 1999 óta folyik gyógytornászképzés, kezdetben önálló szakként, majd 2006 óta az ápolás és betegellátás alapszak gyógytornász szakirányaként. Az ápolás és betegellátás alapszak gyógytornász szakirányát 2009. szeptember 1-jétől a Népegészségügyi Kar működteti. A képzés szervezését és megvalósítását a Fizioterápiás Tanszék végzi. A tanszék küldetése az orvos- és egészségtudományi képzési területen olyan nemzetközi szintű szaktudással és gyakorlati felkészültséggel rendelkező gyógytornászok képzése, akik tevékenységükkel érdemben támogatják az egészségügyi/népegészségügyi szolgáltatás keretei között az egészség fejlesztését, a betegségek megelőzését, gyógyítását és a beteg egyének rehabilitációját.

Oktatás

  • A Fizioterápiás Tanszék fő feladata az ápolás és betegellátás alapképzési szak gyógytornász szakirányán folyó képzés szervezése, fejlesztése, működtetése. A tanszék a differenciált szakmai anyagot tartalmazó tantárgyakat részben saját oktatóival, részben az egészségügyi ellátásban dolgozó gyógytornászok bevonásával látja el. Az alapképzésben oktatott fizioterápiás ismeretek lefedik a mozgástani alapokat, a mobilizációs-manuális terápiás módszereket, a belgyógyászati, neurológiai, ortopédiai, reumatológiai és traumatológiai fizioterápiát és számos más területet. Kötelezően és szabadon választható tantárgyként kiegészítő fizioterápiás ismereteket közvetítenek a hallgatók felé.További feladat lesz a komplex rehabilitáció mesterszak indítását követően, annak keretei között a releváns szakmai ismeretek oktatása a mozgásszervi betegek rehabilitációja területén.

Kutatómunka

  • A tanszék oktatói az izomélettan, a biomechanika, a reumatológiai fizioterápia, a prevenció és az egészségfejlesztés területén végeznek kutatómunkát elméleti és klinikai orvostudományi, valamint egészségtudományi doktori iskolához csatlakozva. A tudományos diákköri tevékenység is ezeken a területeken folyik.

Elérhetőség

  • Cím: 4028 Debrecen, Kassai út 26.
  • Postacím: 4002 Debrecen, Pf. 400.
  • Telefon: 52/ 512 732
  • Fax: 52/ 512 700/77142

 

Frissítés dátuma: 2019.01.15.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.